Velencei-tavi Rehabilitációs Sportközpont

SAJTÓKÖZLEMÉNY - MEGNYÍLT A VELENCEI-TAVI REHABILITÁCIÓS KÖZPONT

Az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. koordinálásával 2,3 milliárd forintból valósult meg az a beruházás a Velencei-tó partján, amelynek keretében egy Európában is egyedülálló korai fejlesztő és rehabilitációs központot adtak át ünnepélyes keretek között a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyén.

Bővebben: SAJTÓKÖZLEMÉNY - MEGNYÍLT A VELENCEI-TAVI REHABILITÁCIÓS KÖZPONT

Javában zajlik a rehabilitációs központ építése

A rehabilitációs központ építésén dolgoznak a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyén. Az épület falainak nagy része már áll, a második ütem munkálatai a terveknek megfelelően haladnak. A „Komplex rehabilitáció Gárdonyban” című projekt szeptemberi átadását követően fejlesztésre szoruló gyermekek és felnőttek vehetik birtokba a létesítményt, ahol minden feltétel adott lesz a kezelésükre, rehabilitációjukra.

Bővebben: Javában zajlik a rehabilitációs központ építése

A rehabilitációs terek építésével folytatódik a Velencei-tavi Vízi Sportiskola fejlesztése

Második szakaszához ért, a rehabilitációs terek építésével folytatódik a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyének fejlesztése. A kiemelt állami beruházásnak minősített, uniós forrásból megvalósuló „Komplex Rehabilitáció Gárdonyban” című projekt várhatóan szeptemberre fejeződik be, melynek eredményeként egy európai viszonylatban is egyedülálló rehabilitációs- és fejlesztőközpont jön létre.

Bővebben: A rehabilitációs terek építésével folytatódik a Velencei-tavi Vízi Sportiskola fejlesztése

Már szerkezetkész az épület

Szeptemberben átadják az európai színvonalú rehabilitációs- és fejlesztőközpontot

Újabb mérföldkövéhez érkezett a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyének fejlesztése. A kiemelt állami beruházásnak minősített, uniós forrásból megvalósuló „Komplex Rehabilitáció Gárdonyban” című projekt várhatóan szeptemberre fejeződik be, és annak eredményeként egy európai viszonylatban is egyedülálló komplexum jön létre. Az átadást követően több száz fogyatékkal élő gyermek és felnőtt veheti birtokba a létesítményt, ahol minden feltétel adott lesz a fejlesztésükre, a szakmai és környezeti szempontból is színvonalas körülmények között zajló rehabilitációra.

Bővebben: Már szerkezetkész az épület

Felújított tornateremben kezdhetik az új évet a sportolók

Az ütemtervnek megfelelően haladnak a munkálatok a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telepén, ahol fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek fejlesztésére és rehabilitációjára alkalmas központot létesítenek. A kiemelt állami beruházásnak minősített, „Komplex Rehabilitáció Gárdonyban” című projekt keretében megvalósuló, a központ akadálymentesített tornatermével kapcsolatos munkálatok már befejeződtek, így a téli szünetet követően a felújított teremben kezdhetik foglalkozásaikat a gyermekek.

Bővebben: Felújított tornateremben kezdhetik az új évet a sportolók

Látványos szakaszába érkezett az építkezés Agárdon

Jól halad a kivitelezés a TIOP-3.5.2 "Komplex rehabilitáció Gárdonyban" elnevezésű beruházáshoz kapcsolódó építkezésen. November elejéig az ütemtervnek megfelelően elkészült a korai fejlesztő épületrész alapozása, több helyen a falazási munkálatokat is elkezdték, a tornaterem mögött pedig már felépült az új 100 négyzetméteres edzőterem is. A tornateremben kijavították az aljzatot, új nyílászárók kerültek elhelyezésre, és hamarosan helyére kerülhet az új sportpadló is. A tervek szerint a tornatermet és az edzőtermet még idén ősszel átadják a sportolók részére.

Bővebben: Látványos szakaszába érkezett az építkezés Agárdon

Fejlesztő és rehabilitációs központ létesül Agárdon

Több mint kétmilliárd forintból valósul meg fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek fejlesztésére és rehabilitációra alkalmas központ a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telepén, melynek 2014. augusztus 27-én tették le alapkövét. A rendezvényen részt vett L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Soltész Miklós, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért felelős államtitkár valamint Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője.

Bővebben: Fejlesztő és rehabilitációs központ létesül Agárdon