Felújított tornateremben kezdhetik az új évet a sportolók

Az ütemtervnek megfelelően haladnak a munkálatok a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telepén, ahol fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek fejlesztésére és rehabilitációjára alkalmas központot létesítenek. A kiemelt állami beruházásnak minősített, „Komplex Rehabilitáció Gárdonyban” című projekt keretében megvalósuló, a központ akadálymentesített tornatermével kapcsolatos munkálatok már befejeződtek, így a téli szünetet követően a felújított teremben kezdhetik foglalkozásaikat a gyermekek.

 

Az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. koordinálásával 2,25 milliárd forintból valósul meg az a beruházás, amelynek keretében 2015 szeptemberéig egy Európában is egyedülálló fejlesztő központot létesítenek a Velencei-tó partján. A Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) agárdi telepén kialakított központban a jövőben megvalósulhat a fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek teljes körű fejlesztése és rehabilitációja. Emellett egy olyan diagnosztikai centrumot is létrehoznak, ahol még az iskolás kor előtt azonosíthatják a speciális igényű gyermekek rendellenességeit, így előbb megkezdhetik velük a célirányos fejlesztési munkát.

A központ építési munkái az ütemtervnek megfelelően haladnak. Elsőként a VVSI akadálymentesített tornatermét vehetik igénybe a speciális és nem speciális igényű tanulók. A tornateremhez kapcsolódó 100 négyzetméteres edzőterem már elkészült, így a terveknek megfelelően a gyermekek a felújított teremben kezdhetik meg edzéseiket az új évben.

A tornaterem felújítása mellett a korai fejlesztő központ szerkezeti felépítésével kapcsolatos munkálatok is hamarosan lezárulnak. Felépült a központ két emelete, jelenleg a tetőn dolgoznak a kivitelezők. Januárban az időjárás függvényében folytatódnak az építési munkálatok, illetve a közmű felújítása.

A központba érkező vendégek fogadására és elhelyezésére alkalmas épületbe már bekerült a nyílászárók többsége, így kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén a kivitelező elvégezheti a szükséges belsőépítészeti munkákat.

 

 

 

 

 

Szeptember 2017
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1